Veluwse Masterchefs gezocht

In de foodhal van het SmaakPark komen acht verschillende foodstands. Acht keukentjes die wachten op creatieve en unieke invullingen. En daarvoor zijn we op zoek naar chefs (of foodies) die met Veluwse producten en producten uit de Gelderse vallei willen werken!

Ben jij een échte smaakmaker die ervan houdt om mensen te verrassen met de lekkerste gerechten? En zie jij het zitten om dit met duurzame producten uit de omgeving van Ede te doen? Dan hebben wij in het SmaakPark een foodstand voor jou! En nee, je hoeft niet persé al een professionele kok of foodondernemer te zijn. Ook als jij thuis de sterren van de hemel kookt of bakt en ervan droomt om een eigen culinaire onderneming te starten, kom je in aanmerking voor een foodstand.

Wil je één van onze acht keukens huren? Stuur ons dan een motivatie mail waarin je vertelt waarom jij één van de Veluwse smaakmakers moet worden, en natuurlijk willen we ook graag weten wat je van plan bent te gaan bereiden, welk thema (Hollands, Aziatisch, vegan, wild, Zuid Amerikaans, Italiaans, etc) je foodstand krijgt en wat jij met duurzame en gezonde gerechten hebt.

Na de eerste selectie ronde – die bestaat uit een gesprek met onze oprichters Christian en Petra – gaan we een ‘kook-ronde’ doen waarmee je aan een jury – met o.a. food trendwatcher Hans van Steenbergen en sterrenchef Nico Klaver van ’t Kalkoentje – kunt laten proeven wat je van plan bent.

Over de foodhal
Het SmaakPark zal de komende maanden verbouwd worden en opent omstreeks september haar deuren. De foodhal zal in het begin alleen in het weekend – en bij speciale gelegenheden – voor het publiek geopend zijn. En als het goed loopt, gaan we die openingstijden verruimen. De sfeer van het hele park en de hal zal ongedwongen zijn: natuurlijk, Veluws, en met een echte festivalsfeer. De kwaliteit van de gerechten – die de 8 foodstands gaan serveren – moet uitmuntend en zeker geen ‘mainstream foodhal’ eten zijn. Wij denken namelijk dat er meer te bieden is dan hamburgers en sushi. En áls je dan toch een hamburger wilt serveren, laat het dan een hele goede, en diervriendelijke zijn.

Zet je koksmuts op, maak de pannen warm, zet alle ingrediënten klaar en ga de culinaire strijd aan voor een eigen keuken in de foodhal van het SmaakPark.

We kijken uit naar je inzendingen!

Mail je motivatie, of eventuele vragen, naar:
Christian Weij info@smaakpark.nl
Je krijgt dan sowieso uitgebreidere info over de foodstands terug.

SmaakPark agenda workshops, wandelingen, lezingen, rondleidingen
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn
Wat is fermenteren?
In het SmaakPark fermenteren we veel. Maar wat is dat nou precies?

In het SmaakPark fermenteren we veel. Maar wat is dat nou precies?