Neem contact op met de

de SmaakMakers

 • Contact gegevens:

  SmaakPark BV
  Nieuwe Kazernelaan 2 D15
  6711JC Ede
  tel: 0318-646400
  Mail: info@smaakpark.nl

 • Routebeschrijving:

  De locatie van het SmaakPark is met de meeste routeplanners moeilijk te vinden. De enige die het precies weet is Google Maps. Je vindt de beschrijving hier: SmaakPark locatie

Wij zijn Christian Weij (duurzame fooddesigner en auteur van het fermentatie kookboek Verrot Lekker) en Petra Busser (voedingscoach en diabetes verpleegkundige) en hebben een passie voor lekker, eerlijk en gezond eten. Sinds 6 jaar zijn wij met ons fooddesignbureau Puur-e dagelijks bezig met het bedenken en serveren van verantwoorde voeding en het ontwikkelen van foodconcepten. Bij alles wat we doen, staat duurzaamheid, biologisch, lokaal, gezondheid en topkwaliteit centraal.

 • Christian Weij

  Christian is een creatieve en innovatieve ondernemer met een passie voor eerlijk en smaakvol eten en een regelmatig gevraagde food-expert op de Nederlandse televisie.

  Vanaf dat hij een jaar of 8 was, is Christian veelvoudig in de keuken te vinden. In 2010 besloot hij zijn baan als Creative Director bij een communicatiebureau achter zich te laten en zich helemaal op zijn passie voor eten en drinken te gaan richten. Sindsdien beweegt hij zich op de raakvlakken van communicatie, creatie en food.

 • Petra Busser

  Petra Busser heeft de inservice opleiding verpleegkunde-a gedaan. Na haar diploma en enige jaren werken op een verpleegafdeling heeft ze de opleiding tot diabetes consulent afgerond. Momenteel werkt zij nog parttime als diabetes consulent.

  De laatste jaren is Petra, die net als Christian erg van koken en lekker eten houdt, zich meer gaan verdiepen in gezonde voeding. Deels door haar werk als Diabetesverpleegkundige en deels door haar eigen interesse.

 • Hij bestudeert graag de theorie achter het koken en gebruikt deze opgedane kennis in zijn vele culinaire experimenten. De mooie culinaire ontdekkingen gebruikt hij in de zeer creatieve keuken van zijn eigen cateringactiviteiten (zie http://www.puur-e.nl). Maar hij draagt de opgedane kennis ook graag over aan anderen en doet dat regelmatig in de vorm van workshops.

  In mei 2015 kwam zijn kookboek ‘Verrot lekker’ uit. Het eerste Nederlandse kookboek over fermenteren dat een aantal weken in de top 10 van best verkochte kookboeken te vinden was. Dit boek is door de pers zeer lovend ontvangen en in bijna alle landelijke dagbladen en kookmagazine’s besproken. Christian heeft in meerdere radio- en televisieuitzendingen over fermenteren mogen praten. Zo was hij te gast bij Koffietijd, Studio Max, Eén vandaag, Broodje gezond, Koken met van Boven en begeleidde hij in twee afleveringen van Masterchef de kandidaten bij het maken van hun eigen gefermenteerde gerechten. Op dit moment voert hij met het nieuwe TV-kanaal ‘Farm & Food’ gesprekken voor een eigen televisieprogramma met de titel ‘Verrot lekker’ en zijn de eerste twee afleveringen hiervan reeds opgenomen.

 • Sinds 6 jaar is ze samen met Christian Weij werkzaam in hun eigen pop up restaurant en catering bedrijf. Petra is daar de leidende gastvrouw.

  In 2015 heeft Petra haar diploma gewichtsconsulent/voedings deskundige behaald. De kennis die zij bij deze studie heeft opgedaan, wil zij overdragen door workshops te geven en mensen die bewuster willen eten te coachen. De kennis zal ze uiteraard ook gebruiken om te adviseren bij het samenstellen van de (gezonde) menu’s die we gaan serveren in het Smaakpark. Petra is dan ook het gezonde geweten van het park.

Een leuke plek waar je met je eten mag spelen!