Wandelen, picknicken en tuinieren in de

culinaire BelevenisTuin

De Foodhal zal opgaan in een parkachtige landschap vol biologische groenten, kleinvee, fruit en experimentele productievormen. Bezoekers kunnen rond de hal koken, leren, slapen, ontspannen, inspireren, wandelen, spelen en plukken, maar natuurlijk ook gewoon een lekker hapje eten.

Het SmaakPark wordt ontwikkeld op een stuk grond van 7.000m2. Op het terrein van de voormalige Mauritskazerne in Ede. Op de locatie staat een sporthal die we om zullen bouwen tot Foodhal. Op de overige 5.000m2 braakliggende grond komt een heuvelachtig park en een centraal watertje. In de heuvels komen innovatieve kassen, grondkoelkasten en B&B woningen. Op de heuvels zullen we op een zo natuurlijk mogelijke manier groenten en fruit gaan verbouwen en worden met elkaar verbonden door een houten pad.

Over het park verspreid komen vijf SmaakFollies die de vijf basissmaken zoet, zout, zuur, bitter en umami representeren. De follies worden open torens waarin we gaan experimenteren met het kweken van groenten en vissen volgens het Aquaponics systeem.

Aan de zuidkant van de Foodhal komt een zonnig terras die via twaalf openslaande deuren (inderdaad twaalf!) vanuit de foodhal te bereiken is. Bij het terrras komt een speeltuin waar kinderen wel met hun eten mogen spelen.

Een plek waar je zelf groenten en fruit mag plukken