Experimenteren, proeven en innoveren in

Nederlands SmaakLab

Verantwoord, duurzaam en gezond eten staat meer in de picture dan ooit. Steeds meer chefs, foodies en consumenten willen weten of het eten wat we kopen en maken niet beter kan. Wij willen met het SmaakPark deze groeiende bewustwording steunen en het onderzoek daarvan faciliteren.

Één van onze initiatiefnemers – Christian Weij – staat bekend als een creatieve geest die graag met smaken speelt. Veel Nederlandse chefs en Horeca opleidingen hebben zich door Christian laten inspireren nieuwe technieken in hun keuken uit te proberen. Vooral als het gaat om het fermenteren van producten, staat hij bekend als één van de specialisten van de Lage Landen.

In de kelder van de Foodhal zullen we een SmaakLab inrichten waar Christian met andere Fooddesigners, chefs, voedingsmiddelentechnologen, studenten en wetenschappers uit verschillende disciplines het verleden en de toekomst van de Nederlandse keuken gaat onderzoeken en met elkaar zal verbinden.

Waar je geïnspireerd raakt met bijzondere kooktechnieken te gaan werken