Smaakvolle en ambachtelijk lessen in onze

Kookschool

Workshops

In de voormalige gymzaal van de Mauritskazerne – waar het SmaakPark zal komen – hebben we nu tijdelijk een pop-up workshopruimte en keuken gebouwd. We geven hier verschillende soorten kooklessen, workshops, dinertjes en masterclasses. Kijk voor een overzicht van openbare workshops, kooklessen, demonstraties en lezingen in onze agenda. Thema’s die we bijvoorbeeld behandelen zijn: fermenteren, zuurdesembrood, smaakmakers, lokaal koken, gezonde frisdrank, Italiaans- Spaans-, Frans-, of werelds- koken met Nederlandse producten.

Opleidingen voor chefs en foodprofessionals

Ben je chef of andere foodprofessional en wil je meer bijzondere smaken en producten maken? Dan hebben wij verschillende interessante opleidingen voor je. Wat dacht je van fermenteren? De meeste smaakvolle producten zijn gefermenteerd; desembrood, kimchi, miso, tabasco, kazen, crème fraîche etc. En voor fermenteren ben je bij ons aan het juiste adres. Onze oprichter Christian Weij is de fermentatiespecialist als het om creativiteit en smaak draait. Zijn boek ‘Verrot lekker’ is niet voor niks het meest verkochte fermentatie boek van de lage landen. Hij leert je in zijn fermentatie atelier alles over het fermenteren van – en het werken met – groenten, zuivel, brood, frisdrank, alcohol en peulvruchten. Vele chefs, foodprofessionals en voedsel producten gingen je voor. Kijk voor een overzicht van de opleidingsdagen in onze horeca agenda.

Koken met je eigen (besloten) groep

Naast openbare evenementen, zijn de kookruimtes ook zeer geschikt voor besloten bijeenkomsten van 5 tot 30 mensen. Denk hierbij aan workshops, kookclubs, productpresentaties, lezingen en nog veel meer. Neem voor een besloten evenement (of het afhuren van de prachtige locatie) voor je bedrijf, netwerk, familie of vriendengroep contact met ons op via onze mail of tel: 0318 646400.

Aankomende activiteiten
aug
18
za
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
aug 18 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
sep
3
ma
10:00 am Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
sep 3 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: de basis Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, [...] Read More
sep
10
ma
10:00 am Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
sep 10 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Smaakmakers @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Smaakmakers Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar [...] Read More
sep
15
za
10:00 am VOL Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
VOL Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
sep 15 @ 10:00 am – 5:00 pm
VOL Fermenteren en desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Deze workshop is vol, op 18 augustus zijn nog wat plekken vrij. Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de [...] Read More
sep
17
ma
10:00 am Masterclass Professionals Desem ... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Desem ... @ SmaakPark
sep 17 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Desem & andere Graan producten @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Graan Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel [...] Read More
jan
14
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 14 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
jan
21
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 21 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
jan
28
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 28 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
mei
26
zo
11:00 am ROTZOOI fermentatiefestival
ROTZOOI fermentatiefestival
mei 26 @ 11:00 am – 8:00 pm
ROTZOOI fermentatiefestival
‘De rotjongens’ Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) organiseren op zondag 26 mei 2019 de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI, in samenwerking met Keukengeheim • culinaire evenementen ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene [...] Read More
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Recente berichten