Smaakvolle en ambachtelijk lessen in onze

Kookschool

(Kook)Workshops

Er zijn twee workshoplokalen op het SmaakPark waar wij verschillende soorten kooklessen, workshops en masterclasses geven. Kijk voor een overzicht van openbare workshops, kooklessen, demonstraties en lezingen in onze agenda. Thema’s die we bijvoorbeeld behandelen zijn: fermenteren, zuurdesembrood, smaakmakers, lokaal koken, gezonde frisdrank en ook het met elkaar koken van een volledig vijf-gangen diner behoort tot de mogelijkheden (en met elkaar opeten hoort daar natuurlijk ook bij).

Opleidingen voor chefs en foodprofessionals

Ben je chef of op andere wijze foodprofessional en wil je leren hoe je unieke smaken kan creëren? Dan hebben wij verschillende interessante opleidingen voor je. Wat dacht je van fermenteren? De meeste smaakvolle producten zijn gefermenteerd; desembrood, kimchi, miso, tabasco, kazen, crème fraîche etc. En voor fermenteren ben je bij ons aan het juiste adres. Onze oprichter Christian Weij is de fermentatiespecialist als het om creativiteit en smaak draait. Zijn boek ‘Verrot lekker’ is niet voor niks het meest verkochte fermentatie boek van de lage landen. Hij leert je in zijn fermentatie atelier alles over het fermenteren van – en het werken met – groenten, zuivel, brood, frisdrank, alcohol en peulvruchten. Vele chefs, foodprofessionals en voedsel producten gingen je voor. Kijk voor een overzicht van de opleidingsdagen in onze horeca agenda.

Koken met je eigen (besloten) groep

Naast openbare evenementen, zijn de kookruimtes ook zeer geschikt voor besloten bijeenkomsten van 5 tot 30 gasten. In de grote hal (foto hieronder) kunnen we zelfs met maximaal 150 gasten tegelijkertijd aan de kook.

Denk hierbij aan workshops, kookclubs, productpresentaties, lezingen en nog veel meer. Neem voor een besloten evenement (of het afhuren van de prachtige locatie) voor je bedrijf, netwerk, familie of vriendengroep contact met ons op via onze mail of tel: 0318 646400.

 

Aankomende activiteiten
aug
26
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
aug 26 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
aug
30
vr
4:00 pm Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
aug 30 @ 4:00 pm – 11:00 pm
Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
Het SmaakPark is present tijdens de Heideweek Culinair 2019, kom je proeven van de gerechten die wij voor jou zullen bereiden? Een gratis toegankelijk evenement in het centrum van Ede waar “ food, drinks, art and music “ bij elkaar komen. Het sfeervolle Oude Kerkplein in Ede is de locatie waar diverse culinaire ondernemers uit [...] Read More
aug
31
za
10:00 am Workshop Koji @ Smaakpark
Workshop Koji @ Smaakpark
aug 31 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop Koji @ Smaakpark
Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze dagvullende workshop Koji! Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, is dit vast een zeker een onderwerp waarover je nog veel kan en wil leren en waar je uitdaging in vindt: koji-kin. Ko-wat? Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een [...] Read More
sep
2
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
sep 2 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
sep
5
do
6:30 pm Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
sep 5 @ 6:30 pm – 10:00 pm
Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn