Smaakvolle en ambachtelijk lessen in onze

Kookschool

Workshops

In de voormalige gymzaal van de Mauritskazerne – waar het SmaakPark zal komen – hebben we nu tijdelijk een pop-up workshopruimte en keuken gebouwd. We geven hier verschillende soorten kooklessen, workshops, dinertjes en masterclasses. Kijk voor een overzicht van openbare workshops, kooklessen, demonstraties en lezingen in onze agenda. Thema’s die we bijvoorbeeld behandelen zijn: fermenteren, zuurdesembrood, smaakmakers, lokaal koken, gezonde frisdrank, Italiaans- Spaans-, Frans-, of werelds- koken met Nederlandse producten.

Opleidingen voor chefs en foodprofessionals

Ben je chef of andere foodprofessional en wil je meer bijzondere smaken en producten maken? Dan hebben wij verschillende interessante opleidingen voor je. Wat dacht je van fermenteren? De meeste smaakvolle producten zijn gefermenteerd; desembrood, kimchi, miso, tabasco, kazen, crème fraîche etc. En voor fermenteren ben je bij ons aan het juiste adres. Onze oprichter Christian Weij is de fermentatiespecialist als het om creativiteit en smaak draait. Zijn boek ‘Verrot lekker’ is niet voor niks het meest verkochte fermentatie boek van de lage landen. Hij leert je in zijn fermentatie atelier alles over het fermenteren van – en het werken met – groenten, zuivel, brood, frisdrank, alcohol en peulvruchten. Vele chefs, foodprofessionals en voedsel producten gingen je voor. Kijk voor een overzicht van de opleidingsdagen in onze horeca agenda.

Koken met je eigen (besloten) groep

Naast openbare evenementen, zijn de kookruimtes ook zeer geschikt voor besloten bijeenkomsten van 5 tot 30 mensen. Denk hierbij aan workshops, kookclubs, productpresentaties, lezingen en nog veel meer. Neem voor een besloten evenement (of het afhuren van de prachtige locatie) voor je bedrijf, netwerk, familie of vriendengroep contact met ons op via onze mail of tel: 0318 646400.

Aankomende activiteiten
apr
21
za
10:00 am VOL fermenteren en desembrood @ SmaakPark
VOL fermenteren en desembrood @ SmaakPark
apr 21 @ 10:00 am – 5:00 pm
VOL fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Deze workshop is VOL, op 5 mei is een nieuwe ingepland. Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop [...] Read More
apr
23
ma
10:00 am Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
apr 23 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Smaakmakers @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Smaakmakers Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar [...] Read More
apr
30
ma
10:00 am Masterclass Professionals Graan @ SmaakPark
Masterclass Professionals Graan @ SmaakPark
apr 30 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Graan @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Graan Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel [...] Read More
mei
5
za
10:00 am VOL fermenteren en desembrood @ SmaakPark
VOL fermenteren en desembrood @ SmaakPark
mei 5 @ 10:00 am – 5:00 pm
VOL fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
mei
12
za
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
mei 12 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
mei
17
do
6:30 pm Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
mei 17 @ 6:30 pm – 10:30 pm
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel [...] Read More
mei
19
za
10:00 am Workshop zuivel @ SmaakPark
Workshop zuivel @ SmaakPark
mei 19 @ 10:00 am – 4:00 pm
Workshop zuivel @ SmaakPark
Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje verandert in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.Deze [...] Read More
jun
2
za
1:00 pm Opening Smaakpark @ SmaakPark
Opening Smaakpark @ SmaakPark
jun 2 @ 1:00 pm – 5:00 pm
Opening Smaakpark @ SmaakPark
Het kan je niet zijn ontgaan, de afgelopen maanden gebeurt er al van alles op het SmaakPark. De grote gymzaal wordt gebruikt voor diners voor grote groepen en er worden volop workshops gegeven en kleinschaligere etentjes georganiseerd.  Daarmee gaan we – tot we aan de grote verbouwing gaan beginnen – lekker door. Wij vinden het [...] Read More
jul
1
zo
10:00 am Workshop desembrood @ SmaakPark
Workshop desembrood @ SmaakPark
jul 1 @ 10:00 am – 4:00 pm
Workshop desembrood @ SmaakPark
Een hele dag lang met de handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood naar huis. Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door [...] Read More
jul
26
do
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
jul 26 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Recente berichten