Wanneer:
31/08/2019 @ 10:00 am – 5:00 pm
2019-08-31T10:00:00+02:00
2019-08-31T17:00:00+02:00
Waar:
Smaakpark
Nieuwe Kazernelaan 2
gebouw D15
Ede
Kosten:
130.00
Workshop Koji @ Smaakpark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze dagvullende workshop Koji!

Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, is dit vast een zeker een onderwerp waarover je nog veel kan en wil leren en waar je uitdaging in vindt: koji-kin. Ko-wat?

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die ervoor zorgt dat enzymen in rijst of soja geactiveerd worden, en zetmeel wordt omgezet in suikers. Het wordt gebruikt bij het maken van miso, sake, sojasaus en amazake bijvoorbeeld.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 koji kin sporen, waarvan er bijna 3500 gebruikt worden voor het maken van koji voor het brouwen van Sake. Maar je kan koji-kin voor meer inzetten dan de traditionele bereidingswijzen, zo heeft Christian ontdekt.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlands spelt kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van cake?

Wat gaan we doen? Je leert van Christian over koji-kin, de geschiedenis, de toepassingsmogelijkheden de uitdagingen, de tools. We gaan samen aan de slag en maken:

Koji
Miso
Soja
Amazake
Dry aged vegetables

Natuurlijk valt er genoeg te proeven. Van gerechten, sauzen en marinades gemaakt met magische miso.

De kosten voor deze zeer uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 130,- inclusief lunch met misosoep en desembrood, proefhapjes, drankjes en de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ of ‘Verrot gezond’ erbij? Dan kost de workshop € 157,50 of respectievelijk € 159,95. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 17:00u.

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
aug
26
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
aug 26 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
aug
30
vr
4:00 pm Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
aug 30 @ 4:00 pm – 11:00 pm
Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
Het SmaakPark is present tijdens de Heideweek Culinair 2019, kom je proeven van de gerechten die wij voor jou zullen bereiden? Een gratis toegankelijk evenement in het centrum van Ede waar “ food, drinks, art and music “ bij elkaar komen. Het sfeervolle Oude Kerkplein in Ede is de locatie waar diverse culinaire ondernemers uit [...] Read More
aug
31
za
10:00 am Workshop Koji @ Smaakpark
Workshop Koji @ Smaakpark
aug 31 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop Koji @ Smaakpark
Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze dagvullende workshop Koji! Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, is dit vast een zeker een onderwerp waarover je nog veel kan en wil leren en waar je uitdaging in vindt: koji-kin. Ko-wat? Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een [...] Read More
sep
2
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
sep 2 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
sep
5
do
6:30 pm Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
sep 5 @ 6:30 pm – 10:00 pm
Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn