Wanneer:
29/02/2020 @ 10:00 am – 1:30 pm
2020-02-29T10:00:00+01:00
2020-02-29T13:30:00+01:00
Waar:
SmaakPark
Nieuwe Kazernelaan 2
D 15, 6711 JC Ede
Nederland
Kosten:
80,00

bonen

Tijdens deze basis workshop fermenteren leer je van mij (Christian Weij, schrijver van het kookboek Verrot lekker), wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Ik laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. Vandaag starten we 5 fermentatieproducten die je thuis verder kunt laten fermenteren. We gaan groente fermenteren, kaas maken, frisdrank, boter en yoghurt, en je krijgt een zuurdesemstarter mee om thuis je eigen heerlijke brood te kunnen bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Je gaat naar huis met:
– Een pot zuurkool
– Een pot pickle’s
– Roomkaas
– Frisdrank
– Een zuurdesemstarter
– Een yoghurtstarter

De kosten voor deze uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 107,50, liever het nieuwste boek Verrot gezond erbij? Dat kan ook, dan kost de workshop € 109,95 . De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 13:30u.

De workshop wordt gegeven in mijn fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Crowdfunding
Onze crowdfunding is gestart. Hiermee willen we € 225.000 ophalen. Met dit bedrag kunnen we het pand inrichten, de tuin ombouwen tot inspirerend park en een deel van de verbouwing van het pand bekostigen. We hebben al 72% behaald! Kijk op onze crowdfunding pagina voor meer info.
Aankomende activiteiten
jan
31
vr
4:30 pm Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
jan 31 @ 4:30 pm – 6:30 pm
Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
Op 31 januari, 14 februari en 21 februari organiseren we aan de bar van het SmaakPark vrijmibo’s speciaal voor diegene die mee willen doen aan onze crowdfunding en kennis willen maken met ons en het SmaakPark. Maar iedereen die wil weten wat we nu precies gaan doen en hoe het eetbare park en de foodhal [...] Read More
feb
3
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
feb 3 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
feb
8
za
10:30 am Workshop groenten fermenteren @ Smaakpark
Workshop groenten fermenteren @ Smaakpark
feb 8 @ 10:30 am – 4:30 pm
Workshop groenten fermenteren @ Smaakpark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
feb
14
vr
4:30 pm Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
feb 14 @ 4:30 pm – 6:30 pm
Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
Op 31 januari, 14 februari en 21 februari organiseren we aan de bar van het SmaakPark vrijmibo’s speciaal voor diegene die mee willen doen aan onze crowdfunding en kennis willen maken met ons en het SmaakPark. Maar iedereen die wil weten wat we nu precies gaan doen en hoe het eetbare park en de foodhal [...] Read More
feb
21
vr
4:30 pm Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
feb 21 @ 4:30 pm – 6:30 pm
Vrijdagmiddagborrel #vrijmibo @ SmaakPark
Op 31 januari, 14 februari en 21 februari organiseren we aan de bar van het SmaakPark vrijmibo’s speciaal voor diegene die mee willen doen aan onze crowdfunding en kennis willen maken met ons en het SmaakPark. Maar iedereen die wil weten wat we nu precies gaan doen en hoe het eetbare park en de foodhal [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn