Wanneer:
22/11/2018 @ 6:30 pm – 10:30 pm
2018-11-22T18:30:00+01:00
2018-11-22T22:30:00+01:00
Waar:
SmaakPark
D15
Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede
Nederland

Kimchi – een soort Koreaanse pittige zuurkool waar tien jaar geleden nog geen Nederlander van gehoord had en nu dankzij de vele Foodtruck Festivals gestaag het land aan het veroveren is – is een heerlijk gefermenteerd product om zelf te maken. Elke Koreaanse familie heeft zijn eigen kimchi-recept en het kan dan ook van verschillende soorten groenten gemaakt worden.

Maar om kimchi te mogen heten, mag er één belangrijk ingrediënt – met een Nederlands tintje – niet ontbreken: gedroogde rode peper. Of zoals de Koreanen het noemen gochugaru. Gochugaru wordt gemaakt van een milde rode peper die in Korea onder de naam ‘Hollandse rode’ bekend is. En de grap is dat wij Nederlanders dezelfde peper ‘Spaanse peper’ noemen. Dus de groenteboer nooit meer om Spaanse peper vragen, maar met een beetje trotst een onsje Hollandse rode bestellen.

Tijdens deze workshop kimchi en tafelzuur fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. Vandaag starten we 5 fermentatieproducten die je thuis verder kunt laten fermenteren.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en verteld ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Je gaat naar huis met:
– 2 verschillende soorten kimchi
– atjar tjampoer
– pickles
– zure uitjes

De kosten voor deze workshop fermenteren in Ede zijn € 75,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 100,-. De workshop begint om 18:30u en eindigt om circa 22:30u.

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
mei
26
zo
11:00 am ROTZOOI fermentatiefestival
ROTZOOI fermentatiefestival
mei 26 @ 11:00 am – 8:00 pm
ROTZOOI fermentatiefestival
‘De rotjongens’ Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) organiseren op zondag 26 mei 2019 de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI, in samenwerking met Keukengeheim • culinaire evenementen ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene [...] Read More
jun
1
za
10:00 am Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
jun 1 @ 10:00 am – 4:00 pm
Verrot gezond, fermenteren en desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Op 26 mei as, tijdens het ROTZOOI Fermentatiefestial, gaat het gebeuren: het allernieuwste boek van Christian Weij zal dan worden uitgebracht. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in [...] Read More
jun
29
za
10:00 am Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
jun 29 @ 10:00 am – 4:00 pm
Verrot gezond, fermenteren en desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Op 26 mei as, tijdens het ROTZOOI Fermentatiefestial, gaat het gebeuren: het allernieuwste boek van Christian Weij zal dan worden gepresenteerd. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in [...] Read More
Vanaf 26 mei in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn