Wanneer:
01/07/2018 @ 10:00 am – 4:00 pm
2018-07-01T10:00:00+02:00
2018-07-01T16:00:00+02:00
Waar:
SmaakPark
Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede

DesembroodEen hele dag lang met de handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood naar huis.

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door ze aan de open lucht bloot te stellen, waardoor de goede ‘beestjes’ in het product konden komen en hun heerlijke fermentatiewerk konden doen. Pas sinds Louis Pasteur ontdekte dat er verschillende micro-organismen bestaan, zijn onze voorouders bacteriën en gisten gaan scheiden voor verschillende doeleinden. Goed voorbeeld hiervan is bakkersgist. De meeste bakkers bakken hun broden tegenwoordig alleen nog maar met bakkersgist. Het is lekker snel klaar en goed onder controle te houden. Maar… lang niet ze lekker en voedend als de desembroden die onze voorouders duizenden jaren gegeten hebben.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van mij (Christian Weij, auteur van Verrot Lekker) hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Ik overspoel je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarters maken, deeg kneden en per persoon twee broden vormen om en ter plekke af te bakken.

Je gaat naar huis met:
– Een desemstarter
– 3 eigen gemaakte broden
– Deeg wat je thuis kunt afbakken
– Een leuke verrassing

De kosten voor deze uitgebreide workshop desembrood in Ede zijn € 85,- inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen, de starters en een verrassing. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 105,-. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:00u.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
mei
26
zo
11:00 am ROTZOOI fermentatiefestival
ROTZOOI fermentatiefestival
mei 26 @ 11:00 am – 8:00 pm
ROTZOOI fermentatiefestival
‘De rotjongens’ Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) organiseren op zondag 26 mei 2019 de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI, in samenwerking met Keukengeheim • culinaire evenementen ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene [...] Read More
jun
1
za
10:00 am Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
jun 1 @ 10:00 am – 4:00 pm
Verrot gezond, fermenteren en desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Op 26 mei as, tijdens het ROTZOOI Fermentatiefestial, gaat het gebeuren: het allernieuwste boek van Christian Weij zal dan worden uitgebracht. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in [...] Read More
jun
29
za
10:00 am Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
Verrot gezond, fermenteren en de... @ SmaakPark
jun 29 @ 10:00 am – 4:00 pm
Verrot gezond, fermenteren en desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Op 26 mei as, tijdens het ROTZOOI Fermentatiefestial, gaat het gebeuren: het allernieuwste boek van Christian Weij zal dan worden gepresenteerd. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in [...] Read More
Vanaf 26 mei in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn