Wanneer:
29/06/2019 @ 10:00 am – 4:00 pm
2019-06-29T10:00:00+02:00
2019-06-29T16:00:00+02:00
Waar:
SmaakPark
D15
Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede
Nederland
Kosten:
130,00

Op 26 mei as, tijdens het ROTZOOI Fermentatiefestial, gaat het gebeuren: het allernieuwste boek van Christian Weij zal dan worden gepresenteerd. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in heeft verdiept. Solo, maar ook samen met wetenschappers, vakidioten en nieuwsgierige mede-mensen. Het heeft tot interessante conclusies geleid en minstens weer evenveel vragen opgeroepen. Het lijkt erop dat we nooit uitgeleerd zijn over dit onderwerp.

Natuurlijk vind je ook veel recepten in Verrot Gezond, heel veel recepten zelfs: 50 nieuwe fermentatie recepten. Waaronder kimchi gazpacho, sleedoorn ‘olijven’, probiotische kaas, amazake, fire cider, oud brood miso, prebiotisch aardappelbrood en Worcestershire saus. Maar daarnaast geeft Christian in het nieuwe boek ook 100 van zijn lekkerste gerechten – waarin gefermenteerde producten een hoofdrol spelen  – weg.

We kunnen dus weer heerlijk gaan experimenteren met fermenteren. Het is de hoogste tijd …aan de slag!

Tijdens deze workshop gaan we probiotische notenyoghurt maken, melkkefir, pre- en probiotische drankjes (waterkefir, kombucha etc.), probiotische pickles, fruitshrub en een gezond prebiotisch desembrood met minder gluten. Christian vertelt die dag alles over gezondheid en de mens als symbiose, fermenteren, probiotica en welke voeding prebiotisch is.

Deze workshop biedt ruimte voor maximaal 8 personen en is incl. pro- en prebiotische lunch en drankjes.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met:
2 Prebiotische desembroden
1 pot probiotische groentenpickle
1 pot fruitshrub
1 pot probiotische notenyoghurt
Melkkefir korrels
Waterkefir korrels of kombuchazwam (naar keuze)
1 pre- en probiotisch drankje

De workshop wordt gegeven door Christian Weij, auteur van Verrot Lekker, het praktische handboek met recepten over fermentatie dat je waarschijnlijk in je kast hebt staan. Heb je het nog niet? Niet erg, en ook niet strikt noodzakelijk. Je kunt het boek eventueel tijdens de workshop aanschaffen, of in het bestelproces kiezen voor, workshop + boek. Dan ligt er een exemplaar voor je klaar.

Het nieuwste boek “Verrot Gezond” is nu nog niet te bestellen, maar ten tijde van deze workshop kan je het met een leuke korting kopen. Christian zorgt voor een voorraad en voorziet jouw allernieuwste aanwinst met plezier van een persoonlijke boodschap.

Datum: zaterdag 1 juni 2019
Tijd: 10:00u – 16:00u
Locatie: SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 15D, 6711 JC, Ede
Kosten: € 130,- p.p. (inclusief eten en drinken), wil je het boek Verrot Lekker erbij? Dat kost € 27,50, of liever de nieuwste titel: Verrot Gezond erbij? Dat kost € 29,95

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze workshop, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
okt
28
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
okt 28 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
nov
4
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
nov 4 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
nov
16
za
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
nov 16 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn