Wanneer:
01/06/2019 @ 10:00 am – 4:00 pm
2019-06-01T10:00:00+02:00
2019-06-01T16:00:00+02:00
Waar:
SmaakPark
D15
Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede
Nederland
Kosten:
130,00

Op 26 mei as, tijdens het ROTZOOI Fermentatiefestial, gaat het gebeuren: het allernieuwste boek van Christian Weij zal dan worden uitgebracht. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in heeft verdiept. Solo, maar ook samen met wetenschappers, vakidioten en nieuwsgierige mede-mensen. Het heeft tot interessante conclusies geleid en minstens weer evenveel vragen opgeroepen. Het lijkt erop dat we nooit uitgeleerd zijn over dit onderwerp.

Natuurlijk vind je ook veel recepten in Verrot Gezond, heel veel recepten zelfs: 50 nieuwe fermentatie recepten. Waaronder kimchi gazpacho, sleedoorn ‘olijven’, probiotische kaas, amazake, fire cider, oud brood miso, prebiotisch aardappelbrood en Worcestershire saus. Maar daarnaast geeft Christian in het nieuwe boek ook 100 van zijn lekkerste gerechten – waarin gefermenteerde producten een hoofdrol spelen  – weg.

We kunnen dus weer heerlijk gaan experimenteren met fermenteren. Het is de hoogste tijd …aan de slag!

Tijdens deze workshop gaan we probiotische notenyoghurt maken, melkkefir, pre- en probiotische drankjes (waterkefir, kombucha etc.), probiotische pickles, fruitshrub en een gezond prebiotisch desembrood met minder gluten. Christian vertelt die dag alles over gezondheid en de mens als symbiose, fermenteren, probiotica en welke voeding prebiotisch is.

Deze workshop biedt ruimte voor maximaal 8 personen en is incl. pro- en prebiotische lunch en drankjes.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met:
2 Prebiotische desembroden
1 pot probiotische groentenpickle
1 pot fruitshrub
1 pot probiotische notenyoghurt
Melkkefir korrels
Waterkefir korrels of kombuchazwam (naar keuze)
1 pre- en probiotisch drankje

De workshop wordt gegeven door Christian Weij, auteur van Verrot Lekker, het praktische handboek met recepten over fermentatie dat je waarschijnlijk in je kast hebt staan. Heb je het nog niet? Niet erg, en ook niet strikt noodzakelijk. Je kunt het boek eventueel tijdens de workshop aanschaffen, of in het bestelproces kiezen voor, workshop + boek. Dan ligt er een exemplaar voor je klaar.

Het nieuwste boek “Verrot Gezond” is nu nog niet te bestellen, maar ten tijde van deze workshop kan je het met een leuke korting kopen. Christian zorgt voor een voorraad en voorziet jouw allernieuwste aanwinst met plezier van een persoonlijke boodschap.

Datum: zaterdag 1 juni 2019
Tijd: 10:00u – 16:00u
Locatie: SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 15D, 6711 JC, Ede
Kosten: € 130,- p.p. (inclusief eten en drinken), wil je het boek Verrot Lekker erbij? Dat kost € 27,50, of liever de nieuwste titel: Verrot Gezond erbij? Dat kost € 29,95

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze workshop, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
aug
26
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
aug 26 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
aug
30
vr
4:00 pm Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
aug 30 @ 4:00 pm – 11:00 pm
Heideweek Culinair 2019 @ Oude Kerkplein
Het SmaakPark is present tijdens de Heideweek Culinair 2019, kom je proeven van de gerechten die wij voor jou zullen bereiden? Een gratis toegankelijk evenement in het centrum van Ede waar “ food, drinks, art and music “ bij elkaar komen. Het sfeervolle Oude Kerkplein in Ede is de locatie waar diverse culinaire ondernemers uit [...] Read More
aug
31
za
10:00 am Workshop Koji @ Smaakpark
Workshop Koji @ Smaakpark
aug 31 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop Koji @ Smaakpark
Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze dagvullende workshop Koji! Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, is dit vast een zeker een onderwerp waarover je nog veel kan en wil leren en waar je uitdaging in vindt: koji-kin. Ko-wat? Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een [...] Read More
sep
2
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
sep 2 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
sep
5
do
6:30 pm Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
sep 5 @ 6:30 pm – 10:00 pm
Basis workshop fermenteren (avond) @ SmaakPark
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn