Wanneer:
26/05/2019 @ 11:00 am – 8:00 pm
2019-05-26T11:00:00+02:00
2019-05-26T20:00:00+02:00
Kosten:
nb
ROTZOOI fermentatiefestival

‘De rotjongens’ Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) organiseren op zondag 26 mei 2019 de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI, in samenwerking met Keukengeheim • culinaire evenementen

ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kunnen de bezoekers meer dan twintig verschillende demonstraties, workshops en lezingen bijwonen.

Verder is er een starterruiltent en kun je eventuele uitdagingen of bijzonderheden van jouw fermentatie-creatie voorleggen aan de zuurkooldokter. Kortom, het wordt een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival.

De toegang tot het festival is € 5,00 en voor de workshops en/of lezingen moet je je vantevoren inschrijven en een kaartje kopen.

Blijf op de hoogte van alles rondom het festival en volg de facebookpagina Rotzooi fermentatiefestival of www.rotzooi-festival.nl.Daar vind je ook de workshops-timetable (wanneer deze gereed is).

ROTZOOI Fermentatiefestival
Datum: zondag 26 mei 2019
Tijd: 11:00 tot 20:00
Locatie: het SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 15D in Ede.

https://goo.gl/maps/xfSRwsZwgJq

Met de trein stap je uit op station Ede-Wageningen. Het is dan ongeveer 15 minuten lopen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Crowdfunding
Vanaf 3 dec start onze crowdfunding campagne. Hiermee willen we 225.000 euro ophalen. Met dit bedrag kunnen we het pand inrichten, de tuin ombouwen tot inspirerend park en een deel van de verbouwing van het pand bekostigen. Kijk op onze crowdfunding pagina voor meer info.
Aankomende activiteiten
dec
9
ma
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
dec 9 @ 10:00 am – 4:30 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
dec
14
za
9:00 am Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
dec 14 @ 9:00 am – 12:30 pm
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze basis workshop fermenteren leer je van mij (Christian Weij, schrijver van het kookboek Verrot lekker), wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Ik laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En [...] Read More
dec
15
zo
10:30 am Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
dec 15 @ 10:30 am – 4:30 pm
Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
jan
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
jan
11
za
6:00 pm Krautfest @ SmaakPark
Krautfest @ SmaakPark
jan 11 @ 6:00 pm – 11:00 pm
Krautfest @ SmaakPark
Christian geeft al 7,5 jaar Verrot lekkere fermentatieworkshops en dat willen we vieren met een knalfeest op 11 januari 2020 in het SmaakPark in Ede.  KRAUTFEST MAAK JE EIGEN ZUURKOOLPARTY Onder het genot van broodjes braadworst (ook vega varianten aanwezig), Gulpener bieren, pickle’s, echte Duitse schlagermuziek, huisgemaakte sauzen en desembrood ga je zelf een zuurkoolemmer [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn