Wanneer:
26/05/2019 @ 11:00 am – 8:00 pm
2019-05-26T11:00:00+02:00
2019-05-26T20:00:00+02:00
Kosten:
nb
ROTZOOI fermentatiefestival

‘De rotjongens’ Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) organiseren op zondag 26 mei 2019 de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI, in samenwerking met Keukengeheim • culinaire evenementen

ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kunnen de bezoekers meer dan twintig verschillende demonstraties, workshops en lezingen bijwonen.

Verder is er een starterruiltent en kun je eventuele uitdagingen of bijzonderheden van jouw fermentatie-creatie voorleggen aan de zuurkooldokter. Kortom, het wordt een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival.

De toegang tot het festival is € 5,00 en voor de workshops en/of lezingen moet je je vantevoren inschrijven en een kaartje kopen.

Blijf op de hoogte van alles rondom het festival en volg de facebookpagina Rotzooi fermentatiefestival of www.rotzooi-festival.nl.Daar vind je ook de workshops-timetable (wanneer deze gereed is).

ROTZOOI Fermentatiefestival
Datum: zondag 26 mei 2019
Tijd: 11:00 tot 20:00
Locatie: het SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 15D in Ede.

https://goo.gl/maps/xfSRwsZwgJq

Met de trein stap je uit op station Ede-Wageningen. Het is dan ongeveer 15 minuten lopen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
okt
28
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
okt 28 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
nov
4
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
nov 4 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
nov
16
za
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
nov 16 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn