Wanneer:
02/06/2018 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2018-06-02T13:00:00+02:00
2018-06-02T17:00:00+02:00
Waar:
SmaakPark
Nieuwe Kazernelaan 2
gebouw D15
Ede
Kosten:
Gratis

Het kan je niet zijn ontgaan, de afgelopen maanden gebeurt er al van alles op het SmaakPark. De grote schermzaal wordt gebruikt voor diners voor grote groepen en er worden volop workshops gegeven en kleinschaligere etentjes georganiseerd.  Daarmee gaan we – tot we aan de grote verbouwing gaan beginnen – lekker door. Wij vinden het de hoogste tijd om het SmaakPark te openen. Een feestje!

We doen dat op zaterdag 2 juni a.s. tussen 13.00-17.00 uur met een SmaakMarkt in de oude schermzaal van het SmaakPark. Je kan dan kennis maken met de telers en makers van lokale producten uit de Gemeente Ede en meteen je boodschappen voor het weekend doen.

Deze streekproducenten zijn erbij op 2 juni:

Makandra | Eco Fields | Jorisbrood | Remeker | Bio Boerderijwinkel De Hoge Born | In Goede Aarde | Meester-Affineurs | RotPot | CLARK | Stadsvarkens | Herenboeren

Dat betekent veel lekkere gerechten mét ingrediënten van deze producenten om te proeven én je weekend boodschappen doen. Twee vliegen in één klap

Demo’s en zelf doen

Natuurlijk is er ook van alles te doen!

Zo kan je je zelf op de markt aangeschafte RotPot vullen onder leiding van Sanne, en fermenteer je daarmee een lekkere kimchi (in de workshopruimte tussen 13.45 en 14.45)

Peter van Geneijgen (natuurbeheerder) en Dorien Meijer (natuurvlees) laten je graag kennismaken met het Sayaguesa rund, hun bijdrage aan het beheer van de natuur en het prachtige natuurvlees (in de workshopruimte in twee groepen van elk een half uur om 15.00 en 15.30 uur) met een kleine proeverij.

 

Claudia vertelt je over tempeh en laat je zien hoe het gemaakt wordt. Een hamburger gemaakt van tempeh is te proeven in de SmaakHal (tempeh demo tussen 15.00-16.00 in de lezingenruimte).

Annemarie Wolferink leert je alles over Botanicals: Wildplukken voor smaakmakers en hoe oude tradities op het moment herontdekt worden en in nieuwe vormen gegoten worden. Annemarie is tussen 13.30 en 14.30 uur te vinden in de lezingenruimte).

Om 16.00 uur zullen we het SmaakPark officieel openen. Hoe we dat gaan doen, houden we nog even geheim. Waarna er nog tot 17:00u verder gefeest kan worden.

Kom je ook? Leuk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
aug
18
za
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
aug 18 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
sep
3
ma
10:00 am Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
sep 3 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: de basis Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, [...] Read More
sep
10
ma
10:00 am Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
sep 10 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Smaakmakers @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Smaakmakers Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar [...] Read More
sep
15
za
10:00 am VOL Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
VOL Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
sep 15 @ 10:00 am – 5:00 pm
VOL Fermenteren en desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Deze workshop is vol, op 18 augustus zijn nog wat plekken vrij. Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de [...] Read More
sep
17
ma
10:00 am Masterclass Professionals Desem ... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Desem ... @ SmaakPark
sep 17 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Desem & andere Graan producten @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Graan Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel [...] Read More
jan
14
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 14 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
jan
21
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 21 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
jan
28
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 28 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
mei
26
zo
11:00 am ROTZOOI fermentatiefestival
ROTZOOI fermentatiefestival
mei 26 @ 11:00 am – 8:00 pm
ROTZOOI fermentatiefestival
‘De rotjongens’ Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) organiseren op zondag 26 mei 2019 de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI, in samenwerking met Keukengeheim • culinaire evenementen ROTZOOI is geen standaard foodtruck festival. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene [...] Read More
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Recente berichten