Wanneer:
06/01/2020 @ 10:00 am – 4:30 pm
2020-01-06T10:00:00+01:00
2020-01-06T16:30:00+01:00
Kosten:
185
Masterclass Food Professionals, basis

Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je er veilig mee kunt werken. Je leert over de geschiedenis van het fermenteren en wat het met gezondheid te maken heeft. We gaan de hele dag door ook veel proeven en al die verschillende smaken zullen je ogen zeker openen en je inspireren meer met deze oude methodes te doen.

Na deze dag zal je bacteriën nooit meer als eng beschouwen en je zult ze kunnen inzetten om echt een verschil in smaak te maken en je gasten/klanten iets bijzonders voor te schotelen. We gaan groenten en fruit fermenteren, en melk verwerken tot kaas en andere zuivel producten.

Je verlaat aan het einde van de dag het fermentatieatelier met:

  • Zuurkool
  • Kimchi
  • Pickle’s
  • Gepekelde citroenen
  • Een gefermenteerde soda
  • Yoghurt
  • Boter
  • Crème fraîche (maar dan anders)
  • Roomkaas

De opleiding wordt gegeven door fermentatiespecialist Christian Weij, schrijver van Verrot lekker; het meest verkochte fermentatieboek in Nederland en België en is geschikt voor beginnende fermenteerders. Maar ook als je regelmatig al wat groenten e.d. gefermenteerd hebt, is deze dag een aanrader. Je zult veel nieuwe creatieve mogelijkheden leren.

De opleiding is inclusief:

  • 9 eigen gemaakte producten die je mee naar huis mag nemen
  • Het boek Verrot Lekker
  • Een gefermenteerde lunch
  • Fermentatie basis opleiding certificaat

De kosten voor deze uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 185,- incl. BTW  inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en het boek Verrot Lekker. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:30u.

Naast deze masterclass basis in de opleiding fermenteren voor horeca en foodprofessionals, zijn er nog twee vervolg-masterclasses te volgen: Smaakmakers en desem & andere graan producten. Wil je alle drie de masterclasses volgen, en boek je ze alle drie tegelijkertijd, dan kan dat voor een speciale pakketprijs van € 495,- (ipv € 555,- incl. BTW). Maximaal aantal deelnemers aan een masterclass is 8.

Data: maandag 19 augustus (basis), maandag 26 augustus (smaakmakers) en maandag 2 september (desem & andere graan producten)

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze masterclass, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Crowdfunding
Vanaf 3 dec start onze crowdfunding campagne. Hiermee willen we 225.000 euro ophalen. Met dit bedrag kunnen we het pand inrichten, de tuin ombouwen tot inspirerend park en een deel van de verbouwing van het pand bekostigen. Kijk op onze crowdfunding pagina voor meer info.
Aankomende activiteiten
dec
9
ma
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
dec 9 @ 10:00 am – 4:30 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
dec
14
za
9:00 am Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
dec 14 @ 9:00 am – 12:30 pm
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze basis workshop fermenteren leer je van mij (Christian Weij, schrijver van het kookboek Verrot lekker), wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Ik laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En [...] Read More
dec
15
zo
10:30 am Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
dec 15 @ 10:30 am – 4:30 pm
Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
jan
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
jan
11
za
6:00 pm Krautfest @ SmaakPark
Krautfest @ SmaakPark
jan 11 @ 6:00 pm – 11:00 pm
Krautfest @ SmaakPark
Christian geeft al 7,5 jaar Verrot lekkere fermentatieworkshops en dat willen we vieren met een knalfeest op 11 januari 2020 in het SmaakPark in Ede.  KRAUTFEST MAAK JE EIGEN ZUURKOOLPARTY Onder het genot van broodjes braadworst (ook vega varianten aanwezig), Gulpener bieren, pickle’s, echte Duitse schlagermuziek, huisgemaakte sauzen en desembrood ga je zelf een zuurkoolemmer [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn