Wanneer:
13/05/2019 @ 10:00 am – 4:30 pm
2019-05-13T10:00:00+02:00
2019-05-13T16:30:00+02:00
Kosten:
185
Masterclass Food Professionals, smaakmakers

Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken. De smaakmakers kan je inzetten om echt een verschil in smaak te maken en je gasten/klanten iets bijzonders voor te schotelen. We gaan o.a. verse vis klaar maken voor de lange reis naar de lekkerste vissaus die je ooit proefde, en graan en bonen laten transformeren tot smaakbommen.

Je verlaat aan het einde van de dag het fermentatieatelier met:

  • Tabasco
  • Groentesausen
  • Miso
  • Vissaus
  • Tempeh
  • Pesto
  • Mosterd
  • Mayonaise van boter en gefermenteerde groentesap

De opleiding wordt gegeven door fermentatiespecialist Christian Weij, schrijver van Verrot lekker; het meest verkochte fermentatieboek in Nederland en België en is geschikt voor beginnende fermenteerders. Maar ook als je regelmatig al wat groenten e.d. gefermenteerd hebt, is deze dag een aanrader. Je zult veel nieuwe creatieve mogelijkheden leren.

De opleiding is inclusief:

  • 7 eigen gemaakte producten die je mee naar huis mag nemen
  • Het boek Verrot Lekker
  • Een gefermenteerde lunch
  • Fermentatie Smaakmakers opleiding certificaat

De kosten voor deze uitgebreide masterclass in Ede zijn € 185,- incl. BTW  en inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en het boek Verrot Lekker. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:30u.

Naast deze masterclass in de opleiding fermenteren voor horeca en foodprofessionals, zijn er nog twee masterclasses te volgen: Basis en Desem & andere graan producten. Wil je alle drie de masterclasses volgen, en boek je ze alle drie tegelijkertijd, dan kan dat voor een speciale pakketprijs van € 495,- (ipv € 555,- incl. BTW). Maximaal aantal deelnemers aan een masterclass is 8.

Data: maandag 6 mei (basis), maandag 13 mei (smaakmakers) en maandag 20 mei (desem & andere graan producten)

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze masterclass, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
feb
21
do
6:30 pm Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
feb 21 @ 6:30 pm – 10:30 pm
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel [...] Read More
mrt
9
za
10:00 am VOL | Workshop fermenteren + des... @ SmaakPark
VOL | Workshop fermenteren + des... @ SmaakPark
mrt 9 @ 10:00 am – 5:00 pm
VOL | Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Deze workshop is VOL, er is nog wel ruimte op 18 maart of 19 april. Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot Lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van [...] Read More
mrt
10
zo
3:00 pm Hoe kook je met miso, kimchi en ... @ SmaakPark
Hoe kook je met miso, kimchi en ... @ SmaakPark
mrt 10 @ 3:00 pm – 8:30 pm
Hoe kook je met miso, kimchi en andere ROTzooi @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Stel, je bent lekker bezig met fermenteren en je voorraad kasten, kelder en koelkast puilen uit met potten melkkefir, miso, kimchi, pickles en andere heerlijk gefermenteerde producten. En dan … wat maak je er eigenlijk mee? Hoe kan je die gefermenteerde tamari of miso in jouw maaltijd verwerken en wordt het een gerecht met de [...] Read More
mrt
18
ma
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
mrt 18 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot Lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe je er in [...] Read More
apr
6
za
10:00 am Workshop Smaakmakers fermenteren... @ SmaakPark
Workshop Smaakmakers fermenteren... @ SmaakPark
apr 6 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop Smaakmakers fermenteren (miso, shoyu, hotsauce) @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie, peper. Maar ook producten als hot sauce, miso, tamari, shoyu, (fruit)mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. Tijdens deze smaakmakers workshop leer je van mij (Christian Weij) wat fermenteren inhoudt en ga je aan de gang met deze heerlijke producten. Ik zal je [...] Read More
apr
19
vr
10:00 am Paasspecial fermenteren + desemb... @ SmaakPark
Paasspecial fermenteren + desemb... @ SmaakPark
apr 19 @ 10:00 am – 5:00 pm
Paasspecial fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot Lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem en is een fantastische voorbereiding op de paasdagen [...] Read More
mei
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
mei
11
za
10:00 am Workshop dranken fermenteren @ SmaakPark
Workshop dranken fermenteren @ SmaakPark
mei 11 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop dranken fermenteren @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Wist jij dat je je eigen cola kan maken? Of een heerlijke bruisende Kombucha vol goede bacteriën? Je eigen dranken maken is zó leuk en lekker! Deze dag gaan we verschillende fermentatie technieken inzetten om de lekkerste dranken te maken. We gaan met zuivel aan de slag (melk kefir), maar ook waterkefir, kombucha, een eigen [...] Read More
mei
13
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 13 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
mei
20
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 20 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Recente berichten