Wanneer:
11/01/2020 @ 6:00 pm – 11:00 pm
2020-01-11T18:00:00+01:00
2020-01-11T23:00:00+01:00
Waar:
SmaakPark
Nieuwe Kazernelaan 2 D15 Ede
Kosten:
79,00

Christian geeft al 7,5 jaar Verrot lekkere fermentatieworkshops en dat willen we vieren met een knalfeest op 11 januari 2020 in het SmaakPark in Ede. 

KRAUTFEST

MAAK JE EIGEN ZUURKOOLPARTY

Onder het genot van broodjes braadworst (ook vega varianten aanwezig), Gulpener bieren, pickle’s, echte Duitse schlagermuziek, huisgemaakte sauzen en desembrood ga je zelf een zuurkoolemmer van 10 liter prepareren, en direct vullen met 7 kilo biologische witte kool, zout en specerijen naar keus. Deze kool zal na een week of twee fermenteren veranderd zijn in een grote batch zuurkool. Hiermee kom je de aankomende winter – die de koudste van de afgelopen 100 jaar schijnt te worden – wel door. Succes gegarandeerd!

Om aan dit zure feestje mee te doen, hoef je totaal geen fermentatie kennis te hebben. Christian leert je vanavond alles over groentenfermentaties, hoe het ooit begon, hoe je veilig kunt werken, hoe het nooit hoeft te mislukken en wat je allemaal nog meer kunt maken met de zuurkoolmethode. Ben je al wel een doorgewinterde fermenteerder? Geen probleem. Ook voor jou zal het vanavond feest zijn.

Christian geeft deze avond een keramische zuurkoolpot van 5 liter weg aan degene die de lekkerste zelf gefermenteerde groenten meebrengt naar het krautfest.

Dit feestje kost € 79,- per persoon. Hiervoor krijg je:

  • Een emmer met deksel en waterslot van 10 liter
  • Een set zuurkoolstenen van 1,3 kilo
  • 7 kilo eigen gemaakte zuurkool
  • All you can eat broodjes braadworst (ook Vega)
  • Desembrood met huisgemaakte (miso)boter
  • Een glas Gulpener Wintervrund (of wijn/fris)
  • Een gedegen uitleg over groenten fermenteren
  • Een receptenkaart met het zuurkoolrecept
  • Alle overige drankjes komen tijdens de avond voor eigen rekening

Om je eigen zuurkoolset af te maken, kun je er ook nog een zuurkoolschaaf (houten mandoline) met 3 messen bijbestellen. Deze kost € 25,00

P.S. als de zuurkool klaar is, gaat het volume van de schlagers omhoog en mag er (op de tafels) gedanst worden.

Datum: 11 januari 2020

Tijd: van 18.00u tot 23.00 uur

Waar: SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2 D15 in Ede

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Crowdfunding
Vanaf 3 dec start onze crowdfunding campagne. Hiermee willen we 225.000 euro ophalen. Met dit bedrag kunnen we het pand inrichten, de tuin ombouwen tot inspirerend park en een deel van de verbouwing van het pand bekostigen. Kijk op onze crowdfunding pagina voor meer info.
Aankomende activiteiten
dec
9
ma
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
dec 9 @ 10:00 am – 4:30 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
dec
14
za
9:00 am Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
dec 14 @ 9:00 am – 12:30 pm
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze basis workshop fermenteren leer je van mij (Christian Weij, schrijver van het kookboek Verrot lekker), wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Ik laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En [...] Read More
dec
15
zo
10:30 am Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
dec 15 @ 10:30 am – 4:30 pm
Workshop Vegan fermenteren @ Smaakpark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe [...] Read More
jan
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
jan 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
jan
11
za
6:00 pm Krautfest @ SmaakPark
Krautfest @ SmaakPark
jan 11 @ 6:00 pm – 11:00 pm
Krautfest @ SmaakPark
Christian geeft al 7,5 jaar Verrot lekkere fermentatieworkshops en dat willen we vieren met een knalfeest op 11 januari 2020 in het SmaakPark in Ede.  KRAUTFEST MAAK JE EIGEN ZUURKOOLPARTY Onder het genot van broodjes braadworst (ook vega varianten aanwezig), Gulpener bieren, pickle’s, echte Duitse schlagermuziek, huisgemaakte sauzen en desembrood ga je zelf een zuurkoolemmer [...] Read More
Nu in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn