Wanneer:
18/05/2019 @ 1:00 pm – 11:00 pm
2019-05-18T13:00:00+02:00
2019-05-18T23:00:00+02:00
Kosten:
75,00

Droom jij ook van gerechten met deze opmaak en gerechten die helemaal in balans zijn, natuurlijk qua smaak, maar ook qua structuur en kleur? Ga samen met Quinten van Dreven (voormalig Oude Politiebureau in Ede) aan de slag een kook als een pro een viergangen diner met lokale en (veelal) biologische ingrediënten.

Onder leiding van Quinten leer je de fijne kneepjes die elke chef kok beheerst. Snijtechnieken, het draaien van emulsies, het zelf maken van gnocchi’s, het gebruik van zwarte knoflook en wat doet het drogen van oesterzwammen voor de smaak van deze mooie paddestoel? En natuurlijk de opmaak, want zoals het er op de foto uit ziet, dan wil je natuurlijk ook zelf leren. Alles wat op het bord komt, maak je zelf, met de technieken die Quinten je leert.

Deze workshop is op basis van open inschrijving, waardoor iedereen die wil mee kan doen. Je gaat in groepjes aan het werk en bent dan met elkaar verantwoordelijk voor 1 gerecht uit het menu.

Het menu dat je gaat koken vanavond:

 

Kabeljauw met komkommer, zwarte knoflook, saus van wei en basilicum, Piccalilly en groene asperge

*

Gnocchi met oesterzwam, schuim van gerookte knoflook, crème fraîche, kervel en parmezaan

*

Staartstuk, couscous, gepofte biet, zwarte olijfjus, asperge en bloemkool

*

Mascarpone met grapefruit, wodka granité en roze peper

Nadat de mise en place is gedaan en jullie zover klaar zijn dat de gerechten kunnen worden opgemaakt op de borden, gaan we eerst met elkaar de tafel dekken. Want natuurlijk eten we deze heerlijke gerechten met elkaar op, en eten smaakt nu eenmaal beter aan een mooi gedekte tafel en van mooi servies. Eet smakelijk!

Betaling voor deze workshop verloopt via de website Verrot Lekker, je wordt dus doorgeleid.

Datum: dinsdag 18 mei 2019
Tijd: 13:00u – 23:00u
Locatie: SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 15D, 6711 JC, Ede
Kosten: € 75,00,- p.p. (inclusief eten en drinken)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
mei
4
za
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
mei 4 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot Lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe je er in [...] Read More
mei
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
mei
13
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 13 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
mei
18
za
1:00 pm Koken als een pro, kookworkshop
Koken als een pro, kookworkshop
mei 18 @ 1:00 pm – 11:00 pm
Koken als een pro, kookworkshop
Droom jij ook van gerechten met deze opmaak en gerechten die helemaal in balans zijn, natuurlijk qua smaak, maar ook qua structuur en kleur? Ga samen met Quinten van Dreven (voormalig Oude Politiebureau in Ede) aan de slag een kook als een pro een viergangen diner met lokale en (veelal) biologische ingrediënten. Onder leiding van [...] Read More
mei
20
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 20 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
Vanaf 26 mei in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn