Wanneer:
06/04/2019 @ 10:00 am – 5:00 pm
2019-04-06T10:00:00+02:00
2019-04-06T17:00:00+02:00
Waar:
SmaakPark
D15
Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede
Nederland
Kosten:
130,00

Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie, peper. Maar ook producten als hot sauce, miso, tamari, shoyu, (fruit)mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. Tijdens deze smaakmakers workshop leer je van mij (Christian Weij) wat fermenteren inhoudt en ga je aan de gang met deze heerlijke producten. Ik zal je uiteraard veel laten proeven en uitleggen hoe je met fermentatie echt grote verschillen in smaak kunt maken.

Je gaat naar huis met:
– Miso
– Hot sauce
– Tamari
– (Fruit) Mosterd
– Worcestershiresauce
– Shoyu

De kosten voor deze SmaakMakers workshop zijn € 130,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, gefermenteerde lunch en de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 155,-. De workshop begint om 10:00 en eindigt om circa 17:00 u.

De workshop wordt gegeven in mijn fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
mei
4
za
10:00 am Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark
mei 4 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot Lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Hij laat je zien hoe je er in [...] Read More
mei
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
mei
13
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 13 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
mei
18
za
1:00 pm Koken als een pro, kookworkshop
Koken als een pro, kookworkshop
mei 18 @ 1:00 pm – 11:00 pm
Koken als een pro, kookworkshop
Droom jij ook van gerechten met deze opmaak en gerechten die helemaal in balans zijn, natuurlijk qua smaak, maar ook qua structuur en kleur? Ga samen met Quinten van Dreven (voormalig Oude Politiebureau in Ede) aan de slag een kook als een pro een viergangen diner met lokale en (veelal) biologische ingrediënten. Onder leiding van [...] Read More
mei
20
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 20 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
Vanaf 26 mei in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn