Wanneer:
10/09/2018 @ 10:00 am – 4:30 pm
2018-09-10T10:00:00+02:00
2018-09-10T16:30:00+02:00
Waar:
SmaakPark
Nieuwe kazernelaan 2 D15
Kosten:
185,-

Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Smaakmakers

Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken. De smaakmakers kan je inzetten om echt een verschil in smaak te maken en je gasten/klanten iets bijzonders voor te schotelen. We gaan o.a. verse vis klaar maken voor de lange reis naar de lekkerste vissaus die je ooit proefde, en graan en bonen laten transformeren tot smaakbommen.

Je verlaat aan het einde van de dag het fermentatieatelier met:

  • Tabasco
  • Groentesausen
  • Miso
  • Vissaus
  • Tempeh
  • Pesto
  • Mosterd
  • Mayonaise van boter en gefermenteerde groentesap

De opleiding wordt gegeven door fermentatiespecialist Christian Weij, schrijver van Verrot lekker; het meest verkochte fermentatieboek in Nederland en België. Je zult veel nieuwe creatieve mogelijkheden leren.

De opleiding is inclusief:

  • 7 eigen gemaakte producten die je mee naar huis mag nemen
  • Het boek Verrot Lekker
  • Een gefermenteerde lunch
  • Fermentatie Smaakmakers opleiding certificaat

De kosten voor deze uitgebreide masterclass in Ede zijn € 185,- incl. BTW  en inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en het boek Verrot Lekker. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:30u.

Naast deze masterclass in de opleiding fermenteren voor horeca en foodprofessionals, zijn er nog twee masterclasses te volgen: Basis en Desem & andere graan producten. Wil je alle drie de masterclasses volgen, en boek je ze alle drie tegelijkertijd, dan kan dat voor een speciale pakketprijs van € 495,- (ipv € 555,- incl. BTW). Maximaal aantal deelnemers aan een masterclass is 8.

Data: maandag 3 september (basis), maandag 10 september (smaakmakers) en maandag 17 september (desem & andere graan producten)

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
apr
6
za
10:00 am Workshop Smaakmakers fermenteren... @ SmaakPark
Workshop Smaakmakers fermenteren... @ SmaakPark
apr 6 @ 10:00 am – 5:00 pm
Workshop Smaakmakers fermenteren (miso, shoyu, hotsauce) @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie, peper. Maar ook producten als hot sauce, miso, tamari, shoyu, (fruit)mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. Tijdens deze smaakmakers workshop leer je van mij (Christian Weij) wat fermenteren inhoudt en ga je aan de gang met deze heerlijke producten. Ik zal je [...] Read More
apr
19
vr
10:00 am Paasspecial fermenteren + desemb... @ SmaakPark
Paasspecial fermenteren + desemb... @ SmaakPark
apr 19 @ 10:00 am – 5:00 pm
Paasspecial fermenteren + desembrood @ SmaakPark | Ede | Gelderland | Nederland
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot Lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem en is een fantastische voorbereiding op de paasdagen [...] Read More
mei
6
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 6 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, basis
Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je [...] Read More
mei
13
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 13 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, smaakmakers
Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, [...] Read More
mei
20
ma
10:00 am Masterclass Food Professionals, ...
Masterclass Food Professionals, ...
mei 20 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Food Professionals, desem & graan
Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel ingezet. We betaalden mensen met graan en [...] Read More
Vanaf 26 mei in de winkel: Verrot gezond, het nieuwste boek van Christian Weij
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Het SmaakPark is er trots op onderdeel te zijn van Dutch Cuisine en als Dutch Cuisine Centre dé culinaire broedplaats, thuisbasis en centrale plek voor alle ambassadeurs, vrienden en partners van Dutch Cuisine te mogen zijn