Wanneer:
10/09/2018 @ 10:00 am – 4:30 pm
2018-09-10T10:00:00+02:00
2018-09-10T16:30:00+02:00
Waar:
SmaakPark
Nieuwe kazernelaan 2 D15
Kosten:
185,-

Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Smaakmakers

Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken. De smaakmakers kan je inzetten om echt een verschil in smaak te maken en je gasten/klanten iets bijzonders voor te schotelen. We gaan o.a. verse vis klaar maken voor de lange reis naar de lekkerste vissaus die je ooit proefde, en graan en bonen laten transformeren tot smaakbommen.

Je verlaat aan het einde van de dag het fermentatieatelier met:

  • Tabasco
  • Groentesausen
  • Miso
  • Vissaus
  • Tempeh
  • Pesto
  • Mosterd
  • Mayonaise van boter en gefermenteerde groentesap

De opleiding wordt gegeven door fermentatiespecialist Christian Weij, schrijver van Verrot lekker; het meest verkochte fermentatieboek in Nederland en België. Je zult veel nieuwe creatieve mogelijkheden leren.

De opleiding is inclusief:

  • 7 eigen gemaakte producten die je mee naar huis mag nemen
  • Het boek Verrot Lekker
  • Een gefermenteerde lunch
  • Fermentatie Smaakmakers opleiding certificaat

De kosten voor deze uitgebreide masterclass in Ede zijn € 185,- incl. BTW  en inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en het boek Verrot Lekker. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:30u.

Naast deze masterclass in de opleiding fermenteren voor horeca en foodprofessionals, zijn er nog twee masterclasses te volgen: Basis en Desem & andere graan producten. Wil je alle drie de masterclasses volgen, en boek je ze alle drie tegelijkertijd, dan kan dat voor een speciale pakketprijs van € 495,- (ipv € 555,- incl. BTW). Maximaal aantal deelnemers aan een masterclass is 8.

Data: maandag 3 september (basis), maandag 10 september (smaakmakers) en maandag 17 september (desem & andere graan producten)

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
jul
1
zo
10:00 am Workshop desembrood @ SmaakPark
Workshop desembrood @ SmaakPark
jul 1 @ 10:00 am – 4:00 pm
Workshop desembrood @ SmaakPark
Een hele dag lang met de handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood naar huis. Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door [...] Read More
jul
5
do
6:30 pm Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
jul 5 @ 6:30 pm – 10:30 pm
Workshop fermentatie basis @ SmaakPark
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel [...] Read More
jul
26
do
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
jul 26 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
aug
18
za
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
aug 18 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
sep
3
ma
10:00 am Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
sep 3 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Basis @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: de basis Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, [...] Read More
sep
10
ma
10:00 am Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Smaakm... @ SmaakPark
sep 10 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Smaakmakers @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Smaakmakers Nadat je de basis masterclass fermenteren hebt gevolgd (of zelf al ervaring hebt met fermenteren en behoefte hebt aan verdieping), is het tijd om op te stomen naar de masterclass Smaakmakers. Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar [...] Read More
sep
15
za
10:00 am Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
sep 15 @ 10:00 am – 5:00 pm
Fermenteren en desembrood @ SmaakPark
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van, leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem. Christian laat je zien hoe je er in je eigen [...] Read More
sep
17
ma
10:00 am Masterclass Professionals Desem ... @ SmaakPark
Masterclass Professionals Desem ... @ SmaakPark
sep 17 @ 10:00 am – 4:30 pm
Masterclass Professionals Desem & andere Graan producten @ SmaakPark
Fermentatie opleiding voor horeca en foodprofessionals: Graan Graan is al duizenden jaren een van de belangrijkste voedingsbronnen van de mensheid. Overvloed en schaarste van graan hebben een enorme stempel op onze geschiedenis gedrukt. Vanaf het moment dat we in staat waren om graan droog op te slaan, is het dan ook vaak als politiek machtsmiddel [...] Read More
Volg ons via…
Nieuwsbrief

Schrijf je voor onze nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig updates over de ontwikkelingen en je hoort als één van de eerste wanneer de feestelijke opening van het SmaakPark is.

Recente berichten